Κυριακή
28 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Τα φτερά των F-35 πάνω από την Ελλάδα – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Παρασκήνιο

Σημαντική ενίσχυση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα για την Πολεμική Αεροπορία θα αποτελέσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την πώληση των F-35. Εξαρχής επρόκειτο για ένα πρόγραμμα το οποίο είχε τεράστιο κόστος, ωστόσο μεγάλο είναι και το κόστος συντήρησης των F-35, καθώς είναι το πιο προηγμένο μαχητικό των ΗΠΑ, το οποίο θα το έχουν μόνο δύο αεροπορίες για την ώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ και η Ελλάδα.

Όσον αφορά στη συμφωνία οι ΗΠΑ δεν έβαλαν την Τουρκία να εγγυηθεί απείθειας ότι δεν θα κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, έβαλε το State Department να εγγυηθεί στο Κογκρέσο ότι ένα η Τουρκία επιστρέψει στον «κακό εαυτό της» με τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τότε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αναλάβει δράσεις προκειμένου αυτό να μην συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι θα περάσουν 4-5 χρόνια για να παραλάβει η Ελλάδα τα πρώτα μαχητικά. Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν διάφορους μοχλούς πίεσης προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...