Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Θρίλερ με την εκλογή Προέδρου Βουλής - «Βατερλώ» για τους Ρεπουμπλικανούς

Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για να γίνει Πρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στην Καλιφόρνια, Κέβιν Μακάρθι, στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας καθώς 19 Ρεπουμπλικάνοι τον καταψήφισαν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Δημοκρατικός βουλευτής και υποψήφιος Χακίμ Τζέφρις της Νέας Υόρκης είχε περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο, με 211 υπέρ, ενώ ο Μακάρθι υστερούσε με 203. 

Δέκα ψήφους έλαβε ο Ρεπουμπλικανός Άντι Μπιγκς από την Αριζόνα, έναν βουλευτή που επέλεξαν οι Ρεπουμπλικανοί αντάρτες, ενώ άλλοι εννέα βουλευτές δεν ψήφισαν κανένα για την προεδρία.

Ο Μακάρθι χρειάζεται 218 ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος. Όπως αναφέρει ο Guardian «ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε και είναι μια ταπεινωτική ήττα για την προσπάθεια του Ρεπουμπλικανού από την Καλιφόρνια Κέβιν Μακάρθι να γίνει πρόεδρος της Βουλής». Ο Μακάρθι αντιμετωπίζει μια μερίδα επικριτών που θέλουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στην Πενσυλβάνια, Σκοτ Πέρι, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Μακάρθι που υπέγραψε μια επιστολή με άλλους εννέα Ρεπουμπλικάνους, έγραψε στο Twitter: «Τίποτα δεν αλλάζει όταν τίποτα δεν αλλάζει».

Επικαλέστηκε την επιστολή, η οποία αναφέρει «οι καιροί απαιτούν μια ριζική απομάκρυνση του status quo - όχι μια συνέχεια του παρελθόντος και τις συνεχιζόμενες αποτυχίες των Ρεπουμπλικανών».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς ετοιμάζεται να πει «ναι» στην πρόταση για εκεχειρία και ομήρους, λένε στη Σαουδική Αραβία

Η Χαμάς θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι αποδέχεται την αιγυπτιακή πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το A...

Φόρτωση άρθρων...