Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 70 οι νεκροί από την κακοκαιρία που χτύπησε τις κεντρικές πολιτείες

Πλανήτης

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πέντε πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ανεμοστόβιλοι έπληξαν περιοχές όπως το Κεντάκι, το Ιλινόις και το Αρκανσας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ανεμοστρόβιλοι ήταν κατά μήκος των Πολιτειών τέσσερις. Με πολλούς, να κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 100 νεκρούς. Σε πολλές περιοχές καταγράφονται προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα και την υδροδότησης. Έχουν κληθεί να βοηθήσουν ακόμα και στρατιωτες την κοινότητα.

Προβλήματα στις περιοχες αντιμετωπίζουν και οι σιδηρόδρομοι.

Στο Αρκάνσας, οίκος ευγηρίας δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Οι ανεμοστρόβιλοι που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο Twitter πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...