Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ιράν: Φονικές πλημμύρες μέσα σε 48 ώρες – 24 νεκροί και 19 αγνοούμενοι

Πλανήτης

Φονικές πλημμύρες έχουν πλήξει το Ιράν τις τελευταίες 48 ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει την ζωή τους 24 άτομα, ενώ υπάρχουν και 19 αγνοούμενοι, με τις αρχές να δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

Τα φαινόμενα σημειώθηκαν κοντά στην Τεχεράνη και σύμφωνα με την ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο «λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στο χωριό Εμαμζαντέχ Νταβούντ, δυτικά, και στις περιοχές Φιρουζκούχ, Ρουντεχέν και Νταμαβάντ, ανατολικά της Τεχεράνης, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

«Οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των 19 ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι συνεχίζονται», πρόσθεσε η ίδια πηγή, την στιγμή που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε, αλλά και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί ανακοίνωσε σήμερα ότι 18 επαρχίες της χώρας επλήγησαν από τις πλημμύρες, κυρίως οι επαρχίες Μαζανταράν, Αλμπόρζ, Μαρκαζί, Ισφαχάν, Γιαζντ και της Τεχεράνης.

Όπως δήλωσε, στη Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν, «δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως μέσα στην ιστορική πόλη» που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

Σε σύντομο γραπτό μήνυμα που στάλθηκε την Πέμπτη, η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος συνέστησε στους κατοίκους να αποφύγουν να πλησιάσουν τα ποτάμια και να μεταβούν στις ορεινές περιοχές μέχρι τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Απριλίου

Γεγονότα 1821: Επαναστατεί η Ύδρα. 1917: Ο Βλαντιμίρ Λένιν επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη από την εξορία. 1919: Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστε...

Φόρτωση άρθρων...