Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ιράν: Γιαούρτωσε δύο γυναίκες γιατί δεν φορούσαν μαντίλα

Πλανήτης

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από το Ιράν που δείχνει άντρα να γιαουρτώνει δυο γυναίκες, επειδή δεν είχαν καλύψει τα μαλλιά τους με τη μαντήλα, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο του καθεστώτος.

Ένας άνδρας πλησιάζει την μητέρα και την έφηβη κόρη της σε κατάστημα στο Σαντίζ του Ιράν. Αρπάζει ένα κεσέ με γιαούρτι και τους το ρίχνει στο κεφάλι.

Το έγκλημα τους; Το νεαρό κορίτσι δεν φορά καθόλου μαντήλα. Η μητέρα δεν την φορά σωστά και τα μαλλιά της φαίνονται.

Ο καταστηματάρχης αρπάζει τον άνδρα και τον πετάει έξω από το μαγαζί του. Μια άλλη πελάτισσα επίσης δεν φορά σωστά την μαντήλα, συνοδεύεται όμως από τον άνδρα της.

Έπειτα από την κυκλοφορία αυτού του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τις δυο γυναίκες που παραβίασαν το νόμο για το χιτζάμπ, καθώς και τον άνδρα που τις γιαούρτωσε, για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Ο καταστηματάρχης δέχτηκε αυστηρή προειδοποίηση.

Ο Πρόεδρος Ραϊσί τόνισε ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται από όλους και όλες.

«Αν κάποιο άτομο για οποιοδήποτε λόγο δεν πιστεύει στο χιτζάμπ έχει υποχρέωση να ακολουθήσει το νόμο. Ο νόμος δημιουργεί μια έννομη κοινωνία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν.

Σε ακόμα πιο αυστηρό ύφος ο αρχιδικαστής του Ιράν ζήτησε να παταχθούν δίχως έλεος εκείνες που αμφισβητούν μια θεμελιώδη αξία του καθεστώτος.

Βέβαια, οι εικόνες που έρχονται από την Τεχεράνη μέσα από ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες, δείχνουν πως όλο και περισσότερες Ιρανές αποφασίζουν να μην υπακούσουν το νόμο της Σαρία, που τις υποχρεώνει να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλα.

Πάνω από 400 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Ιράν, στις ταραχές που πυροδότησε ο τραγικός θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί στα χέρια της αστυνομίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια συγγραφική κληρονομιά με 34 βιβλία, ανάμεσα στα οποία ξεχω...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...