Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Ιράν: Οι αρχές εκτέλεσαν έναν άνδρα που ήταν επικεφαλής δικτύου διακίνησης γυναικών

Πλανήτης

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εκτέλεσαν τον επικεφαλής ενός δικτύου που διακινούσε Ιρανές σε γειτονικές χώρες για πορνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαχρούζ Σοκχανβαρί, γνωστός ως «Άλεξ», ήταν ο αρχηγός ενός δικτύου συνοδών και διακίνησης γυναικών και κοριτσιών από το Ιράν σε χώρες της περιοχής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο άνδρας εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου «για το έγκλημα της διακίνησης ανθρώπων με στόχο την πορνεία».

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν και γυναίκες

Το 2020, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο «Άλεξ» είχε συλληφθεί στη Μαλαισία σε μια επιχείρηση σε συνεργασία με την Ίντερπολ και είχε εκδοθεί στο Ιράν.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, καταδικάστηκε σε θάνατο με κατηγορίες για «διαφθορά επί της γης», έναν όρο τον οποίο οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε ένα εύρος εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και εκείνα που συνδέονται με την  ηθική.

Το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA μετέδωσε ότι πολλές γυναίκες επίσης συνελήφθηκαν για την ίδια υπόθεση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1520: Γερμανία: Ο θεολόγος και μοναχός Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την παπική βούλα, που τον καλούσε ν΄ αποκηρύξει τις θέσεις του, που τελικά λογίστηκαν «αιρετικές...

Ισραήλ: Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ενέκρινε την πιθανή πώληση στο Ισραήλ πυρομαχικών αρμάτων και σχετικού εξοπλισμού, με εκτιμώμενη οικονομική αξία 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων...

Φόρτωση άρθρων...