Τρίτη
21 Ιουλίου 2026

Ιρανικά πλήγματα σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία - Αντίποινα για τις επιθέσεις των ΗΠΑ

Επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία εξαπέλυσε το Ιράν. Το Κουβέιτ δήλωσε ότι αναχαίτισε ιρανικά πυρά και το Μπαχρέιν είπε ότι ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στις πρωτεύουσες των δύο χωρών ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις. Η αντιαεροπορική άμυνα του Κουβέιτ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή εχθρικές επιθέσεις πυραύλων και drones στο πλαίσιο της απαράδεκτης ιρανικής επιθετικότητας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ στο X.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν καλεί στο X τους κατοίκους να αναζητήσουν «το πιο κοντινό ασφαλές σημείο». 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών βομβάρδισαν το νότιο και δυτικό Ιράν, ενώ το Ιράν επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και την Ιορδανία και ένα δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε στο Στενό του Ορμούζ.

Παρά τον κλιμακούμενο κύκλο επιθέσεων που κατέστρεψαν την προσωρινή ειρηνευτική συμφωνία η οποία υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα, ενδείξεις ότι η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον θέλουν να επαναλάβουν τις διπλωματικές προσπάθειες κρατούν τις πετρελαϊκές τιμές υπό έλεγχο.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Μέση Ανατολή (Centcom, «κεντρική διοίκηση») ανακοίνωσε ότι έπληξε ιρανικά στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και ναυτικές δυνατότητες, εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων και drone και αντιαεροπορικά συστήματα.

Εκρήξεις ακούστηκαν γύρω από την πόλη Σιράζ στο νότιο Ιράν. Η Κοναράκ και η Τσαμπαχάρ στη νότια ακτή και η πόλη Χοραμαμπάντ καθώς και πολιτική εγκατάσταση έξω από την πόλη Αμπντανάν, και οι δύο στο δυτικό τμήμα της χώρας, υπέστησαν επίσης επίθεση, σύμφωνα με κρατικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί σε επαγρύπνηση τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέστησε χθες Δευτέρα την προσοχή των Αμερικανών πολιτών και διπλωματών, ειδικά στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να διπλασιάσουν την «επαγρύπνησ...

Φόρτωση άρθρων...