Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν πλοίο ισραηλινής εταιρείας – Βίντεο από το ρεσάλτο

Ρεσάλτο και κατάληψη σε πλοίο υπό πορτογαλική σημαία που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία πραγματοποίησαν σήμερα Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης. Αυτό έκανε γνωστό το Αλ Αραμπίγια.

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Associated Press, έχει καταγραφεί η στιγμή της εφόδου των Ιρανών, οι οποίοι προσέγγισαν με ελικόπτερο το πλοίο MSC Aries ενώ αυτό έπλεε στα στενά του Ορμούζ.

Στο βίντεο, κατά το Associated Press, ακούγεται ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου αρχικά να φωνάζει «μην βγείτε έξω» και στη συνέχεια να δίνει οδηγίες να κατευθυνθούν στη γέφυρα ενώ συνεχιζόταν η αποβίβαση των Ιρανών.

Σύμφωνα με το AP, το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο η οποία αποτελεί τμήμα του Zodiac Group του Ισραηλινού μεγιστάνα, Εγιάλ Όφερ, ο οποίος επισκέπεται συχνά την χώρα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το τελευταίο στίγμα του MSC Aries ήταν στο Ντουμπάι έχοντας προορισμό τα Στενά του Ορμούζ καθώς στη συνέχεια ο αναμεταδότης δεδομένων είχε απενεργοποιηθεί, πρακτική συνηθισμένη για πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ και πλέουν στην περιοχή, όπως σημειώνουν οι Times of Israel.

H κατάληψη του πλοίου έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται για χτύπημα-απάντηση μετά την ισραηλινή επίθεση στην πρεσβεία της στη Δαμασκό στην οποία είχαν σκοτωθεί Ιρανοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Φόρτωση άρθρων...