Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ισημερινός: Ποσότητα-ρεκόρ 22 τόνων κοκαΐνης κατέσχεσε ο στρατός

Πλανήτης

Ποσότητα-ρεκόρ 22 τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στον Ισημερινό, μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών στη χώρα. H χώρα βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε «εσωτερική ένοπλη σύρραξη» εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση πως τα ναρκωτικά, που ήταν διανεμημένα σε 733 πακέτα, προορίζονταν πιθανόν για μεταφορά κατά μήκος της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Της επιχείρησης προηγήθηκαν έξι μήνες σχεδιασμού και παρακολούθησης, όπως προστίθεται.

Χθες, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού ανήρτησαν βίντεο στο Χ, όπου διακρίνονται τεράστιες στοίβες δεμάτων τυλιγμένων με πλαστική μεμβράνη, ορισμένα εκ των οποίων είχαν ετικέτες όπου αναγράφονταν τα ονόματα μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, σε έναν χώρο στην πόλη Βίντσες, στο κέντρο του Ισημερινού.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις καταστολής κατά συμμοριών, κατά τη διάρκεια των οποίων 2.700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Η κατάσχεση της Κυριακής υπερβαίνει εκείνη των 9,6 τόνων κοκαΐνης που είχαν ανακαλυφθεί το 2021 πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο, στην παραθαλάσσια πόλη Γουαγιακίλ, που προορίζονταν για αποστολή στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...