Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ισπανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Μαδρίτη - Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες

Πλανήτης

Στιγμές πανικού εξελίχθηκαν στη Μαδρίτη, καθώς ένα αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς. Δύο άνδρες ηλικίας 72 και 81 ετών έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι, αφού παρασύρθηκαν από όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα σε δρόμο στη ισπανική πρωτεύουσα, την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να διαφύγει από αστυνομική καταδίωξη, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην El Pais.

Επίσης, το γεγονός τροχαίο προκάλεσε πέντε ελαφρούς τραυματισμούς. Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εμβολίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία του πεζοδρομίου, ενώ οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου. 

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν, ενώ το τρίτο έχει διαφύγει. 

Οι δράστες του δυστυχήματος είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως στόχο την κλοπή καταλυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της El Mundo. Διέσχιζαν την πόλη Λεγανιές με μια καφέ Mercedes, όταν περίπολος της Πολιτοφυλακής του εντόπισε να κινούνται ύποπτα. 
Κατόπιν, έλεγξαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και ανακάλυψαν ότι το όχημα ήταν καταζητούμενο για συμμετοχή σε κλοπή καταλυτών.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα εισήλθε στη Μαδρίτη μέσω της Paseo de Extremadura, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, καθώς παραβίασε τους σηματοδότες και παρέσυρε τους πεζούς.

Μια μάρτυρας τόνισε ότι το αυτοκίνητο απέφυγε πολλά οχήματα  στον κεντρικό δρόμο της περιοχής Paseo de Extremadura πριν χτυπήσει τα θύματα. «Ερχόταν με τρομερή ταχύτητα», δήλωσε η γυναίκα.

Η κίνηση στον κεντρικό δρόμο της Paseo de Extremadura, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, αποκλείστηκε προσωρινά από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το Aνώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανατρέπει την καταδίκη του γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»

Ακύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2020 για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκειται για μια εντυπωσι...

Φόρτωση άρθρων...