Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ισπανία: Έξι άρματα μάχης Leopard βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία

Πλανήτης

Τα έξι άρματα μάχης Leopard, που έχει υποσχεθεί η Ισπανία στην Ουκρανία, αναχώρησαν δια θαλάσσης χθες, Παρσκευή, το βράδυ και θα φθάσουν στον προορισμό τους μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα (22/4) η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

«Τα Leopard (…) καθώς και μια εικοσαριά οχήματα μεταφοράς, φορτώθηκαν στο λιμάνι του Σανταντέρ (βόρεια Ισπανία) και κατευθύνονται προς την Ουκρανία, όπου θα φθάσουν μέσα σε πέντε ως έξι ημέρες», δήλωσε η Ρόμπλες σε δημοσιογράφους.

«Τέσσερα άλλα Leopard επισκευάζονται και, όταν ολοκληρωθεί η επισκευή τους, θα φύγουν κι αυτά για την Ουκρανία», πρόσθεσε η υπουργός.

Η Μαδρίτη είχε ανακοινώσει την αποστολή αυτών των αρμάτων μάχης στο πλαίσιο της αρωγής των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση.

Αφού αντιστάθηκαν όλο το χειμώνα στις ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο, οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζουν μια αντεπίθεση για την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...