Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό Παλαιστίνιου που φέρεται ότι σκότωσε 18χρονη στρατονόμο

Πλανήτης
Tags: Ισραήλ

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό  Παλαιστίνιου 22χρονών που φέρεται ότι το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε  18χρονη Ισραηλινή στρατιώτη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με φόντο την αναζωπύρωση της βίας τους τελευταίους μήνες.

Η στρατιώτης Νόα Λαζάρ, 18 ετών, που υπηρετούσε στη στρατονομία, υπέκυψε στα τραύματά της σε φυλάκιο ελέγχου στο Σουαφάτ,  καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ δεσμεύτηκε ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης «οι υπεύθυνοι αυτού του στυγερού εγκλήματος». «Η τρομοκρατία δεν θα κερδίσει, είμαστε ισχυροί παρά αυτό το δύσκολο βράδυ», πρόσθεσε.

Η κηδεία της νεαρής γυναίκας θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας, αφού ξεκινήσει η μεγάλη εβραϊκή γιορτή της Σκηνοπηγίας.

Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι 30χρονος Ισραηλινός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ. Δύο συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, είναι 22χρονος Παλαιστίνιος, κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Τον μετέφερε με αυτοκίνητο ένας συνεργός του στο φυλάκιο, όπου άνοιξε πυρ εναντίον των στρατιωτών και στη συνέχεια διέφυγε προς τον καταυλισμό.

Έπειτα από μια νύχτα έντασης στην Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε  τέσσερις Παλαιστίνιους που φέρεται ότι «εμπλέκονται στην επίθεση».

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάβι μετέβη στα περίχωρα του καταυλισμού για να εμψυχώσει τους στρατιώτες.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι διασώστες της εμποδίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να μπουν στον τομέα. Επίσης, η ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων HaMoked ζήτησε από τις αρχές να επιτρέψουν στους κατοίκους της συνοικίας να κυκλοφορήσουν «για να πάνε στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στο σχολείο ή στο νοσοκομείο».

Νωρίτερα το Σάββατο, δύο έφηβοι Παλαιστίνιοι, ο Αχμάντ Νταραγμέχ 16 ετών και ο Μαχμούντ αλ Σους, 18 ετών, σκοτώθηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, οπου οι στρατιώτες προσπαθούσαν να συλλάβουν ένα μέλος του Ιλαμικού Τζιχάντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...