Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Το Ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας κήρυξε επίσημα την έναρξη του πολέμου – Κύμα αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας

Η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη από το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, μετρώντας πλέον αντίστροφα για μια εκ των μεγαλύτερων επιθέσεων στην Μέση Ανατολή.

Πλανήτης

Δραματικά ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του πολέμου καθώς τουλάχιστον 600 Ισραηλινοί έχουν πέσει νεκροί.

Χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ενώ σε εκατοντάδες υπολογίζονται και οι αιχμάλωτοι και στις δύο πλευρές.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ κήρυξε επίσημα πόλεμο στη Χαμάς!

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας κήρυξε και επισήμως πόλεμο κατά της Χαμάς.

Η επίσημη αυτή ενέργεια θα επιτρέψει στην ισραηλινή κυβέρνηση να προβεί σε ευρύτερη κινητοποίηση των στρατιωτικών εφεδρειών, να υιοθετήσει ένα μεγαλύτερο φάσμα στρατιωτικών επιλογών και να  προσδιορίσει συγκεκριμένους πολεμικούς στόχους, σύμφωνα με την Washington Post.

Η Κυβέρνηση Νετανιάχου ενεργοποίησε το Άρθρο 40 [Aleph 40א] του Ισραηλινού Συντάγματος.

Το άρθρο, που ισοδυναμεί με την “κήρυξη πολέμου”, ενεργοποιείται για πρώτη φορά από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973.

Την έναρξη νέας επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

«Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε πριν από λίγο ισχυρό αεροπορικό χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιτίθενται σε στόχους στις περιοχές κοντά στον φράχτη στο Beit Hanoun, που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά του Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωσή της. 

Προ των πυλών η χερσαία επέμβαση στη Γάζα

Και ενώ οι αεροπορικές επιθέσεις εντείνονται, στην τελική ευθεία για τη χερσαία επέμβαση στη Γάζα φαίνεται πως βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός, με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την εισβολή της στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρκτική: Το τελευταίο ιδιωτικό οικόπεδο στο μέγεθος του Μανχάταν πωλείται για 323 εκατ. ευρώ

Ένα κομμάτι γης στην Αρκτική στο μέγεθος Μανχάταν με γεωπολιτικές προεκτάσεις βγήκε στην αγορά έναντι 323 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αρκτική γνώρισε το θερμότερο καλοκαίρι της το 2023...

Φόρτωση άρθρων...