Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Νέες κατηγορίες κατά υπαλλήλων της UNRWA για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς

Πλανήτης

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) αποκάλυψαν το βράδυ της Δευτέρας ότι έχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή τεσσάρων ακόμη υπαλλήλων της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει ήδη αποκαλύψει τα 12 ονόματα υπαλλήλων που φέρεται να συνδέονται με την επίθεση της Χαμάς.

Τα ονόματα των τεσσάρων εργαζομένων της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις IDF, οι νέες κατηγορίες αφορούν υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν θέσεις σε ρόλους της υπηρεσίας του ΟΗΕ που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαίδευση κ.α., ενώ συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες.

Μέρος των αποδεικτικών στοιχείων είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της UNRWA βρίσκονταν σε ισραηλινό έδαφος στο Νότο την ώρα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Επιπλέον, οι IDF δήλωσαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι 400 αξιωματούχοι της UNRWA συνδέονται με παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ.

Στη συνέχεια, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα δύο ηχογραφήσεις συζήτησης μεταξύ αξιωματούχων της UNRWA, οι οποίοι φέρεται να μιλούν για το ρόλο τους στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Η μια ηχογράφηση φαίνεται να είναι από το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου, στην οποία ένας από τους αξιωματούχους της UNRWA, μιλώντας στα αραβικά, αναφέρεται στις Ισραηλινές γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση και αιχμαλωτίστηκαν ως «ιδιοκτησία».

Χαγκάρι: Πάνω από 450 υπάλληλοι της UNRWA είναι «πράκτορες»

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι η UNRWA στη Γάζα απασχολούσε πάνω από 450 «στρατιωτικούς πράκτορες» από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες και ότι το Ισραήλ έχει μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τα Ηνωμένα Έθνη.

«Πάνω από 450 υπάλληλοι της UNRWA είναι στρατιωτικοί πράκτορες τρομοκρατικών ομάδων στη Γάζα. Πάνω από 450. Αυτό δεν είναι απλή σύμπτωση. Αυτό είναι συστηματικό», δήλωσε ο Χάγκαρι τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Στείλαμε τις πληροφορίες που μοιράζομαι τώρα, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, στους διεθνείς εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Φόρτωση άρθρων...