Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Ο Μπλίνκεν θα πιέσει για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Πλανήτης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα ασκήσει πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το State Department.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 8 του μηνός για να εργαστεί για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για να διασφαλίσει μια ανθρωπιστική παύση, σύμφωνα με το υπουργείο του.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και την Αίγυπτο, χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία για το πέμπτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που άρχισε η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...