Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ισραήλ: «Πραγματοποιήσαμε χτυπήματα εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς» (Video)

Πλανήτης

Aεροπορικές επιδρομές εναντίον κέντρων διοίκησης της Χαμάς, θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και υπόγειων υποδομών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν πραγματοποιήσει από το πρωί της Παρασκευής oι Ισραηλινές Δυνάμεις, όπως αναφέρουν στο Twitter.

Περαιτέρω αεροπορικές επιδρομές κατά των τοποθεσιών της τρομοκρατικής ομάδας πραγματοποιούνται τώρα, προσθέτει το IDF.

Στο μεταξύ, ζωντανοί είναι οι περισσότεροι από τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα όπως μεταδίδει το CNN που επικαλείται τον ισραηλινό στρατό ενώ το BBC αναφέρει ότι η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε αυτό, υπογραμμίζει το βρετανικό μέσο.

Σύμφωνα με λεπτομερή αναφορά του Reuters, οι ένοπλοι τρομοκράτες της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς έπιασαν τουλάχιστον 200 ομήρους και σκότωσαν περίπου 1.400 άτομα κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε κοινότητες και στρατιωτικές βάσεις στο νότιο Ισραήλ τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ απάντησε σφυροκοπώντας τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους, και δήλωσε ότι θα ενεργήσει για να απελευθερώσει τους ομήρους, εξαλείφοντας παράλληλα τη Χαμάς. 

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει άρματα μάχης και στρατεύματα κοντά στην περίμετρο του θύλακα και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της Γάζας πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

Η Χαμάς έχει προτείνει ότι οι όμηροι θα μπορούσαν να ανταλλαγούν με περίπου 6.000 Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Ευχές πάπα Φραγκίσκου για Ορθόδοξο Πάσχα: «Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλους»

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ευχήθηκε καλό Πάσχα για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμι...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...