Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Στρατιώτες και πολίτες κρατούν ομήρους οι μαχητές της Χαμάς

Πλανήτης

Πλάνα που δείχνουν μέλη της να συλλαμβάνουν αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί, παρουσίασε στο διαδίκτυο η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

 

 

 

Άλλα αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φέρονται να δείχνουν Ισραηλινούς πολίτες ομήρους της τρομοκρατικής ομάδας, ενώ ένα βίντεο παρουσιάζει μια ηλικιωμένη Ισραηλινή γυναίκα να έχει μεταφερθεί ήδη στη Γάζα και να κρατείται εκεί.

 

Το ισραηλινό δίκτυο Reshet 13 TV News μετέδωσε ότι ένοπλοι κρατούν αιχμαλώτους στην πόλη Οφάκιμ και ότι πέντε ένοπλοι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ και σπίτια πυρπολήθηκαν.

Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζουν, πτώματα Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών να μεταφέρονται από τους μαχητές της οργάνωσης στη Γάζα και παλαιστίνιους ενόπλους μέσα σε σπίτια Ισραηλινών και άλλους να περιφέρονται σε μια ισραηλινή πόλη μέσα σε τζιπ.

 

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να διακριβώσει τη γνησιότητα του βίντεο.

Πηγή ασφαλείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ενήμερος για τις πληροφορίες περί αιχμαλώτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ φοβάται ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ετοιμάζεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους τη...

Φόρτωση άρθρων...