Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Ισραήλ: «Θα επικρατήσουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία» γράφει η δημοφιλής ποπ σταρ της χώρας, Noa Kirel

Πλανήτης

Όλο και περισσότερο κλιμακώνεται η σύρραξη στο Ισραήλ και την περιοχή της Γάζας, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τους επιζήσαντες να ψάχνουν αγωνιωδώς τους δικούς τους ανθρώπους, που αγνοούνται.

Η μπλε σημαία με το σύμβολο του Ισραήλ και τη φράση «Ι stand with Israel», δηλαδή «Είμαι δίπλα στο Ισραήλ» κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σταρ με καταγωγή από την πληγείσα χώρα, δεν σταματούν να καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην πατρίδα τους. Πρώτα η Netta της Eurovision και μετά η Χολιγουντιανή σταρ, Γκαλ Γκαντότ, εξέφρασαν την οδύνη τους για όσα περνά η χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το μεσημέρι της Κυριακής και ύστερα από ώρες «σιωπής» στα social media, η Noa Kirel, η δημοφιλέστερη νεαρή ποπ σταρ αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ, το οποίο και εκπροσώπησε στη φετινή Eurovision, πήρε θέση.

Έγραψε στο Instagram με τους 1,8 εκατομμύρια ακολούθους:

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα να τις χωνέψω και ακόμα προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω τον απέραντο πόνο που βιώνω εγώ και η χώρα μου. Χθες, νωρίς το πρωί πάνω από 3000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον μας, 300+ αδελφοί και αδελφές μας σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες που διείσδυσαν στις πόλεις μας, 1000+ τραυματίστηκαν, και στρατιώτες και πολίτες μας (συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών και ηλικιωμένων) απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Η καρδιά μου πονάει για τα θύματα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την καταστροφική σφαγή. Η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσεύχομαι για την ταχεία επιστροφή των αδελφών μας στην πατρίδα.

Δεν έχω αμφιβολία, θα επικρατήσουμε».

Η ανάρτησή της

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noa Kirel (@noakirel)

Μέσω Instagram, η Netta, η Ισραηλινή τραγουδίστρια που κέρδισε τη Eurovision το 2018 για λογαριασμό της πατρίδας της, ανέβασε μερικά Instagram stories περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ευχαριστούμε Τζο Μπάιντεν. Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να σας εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ πέρα» γράφει στους διεθνείς φίλους της που την ακολουθούν.

Επανήλθε με ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο με τρεμάμενη φωνή λέει:

«Προσπαθώ να κάνω αυτό το βίντεο γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να ξέρουν πραγματικά τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Μέχρι τώρα πάνω από 200 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, 15.000 έχουν τραυματιστεί. Άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι, κρατούνται όμηροι, γυναίκες παιδιά, και στρατιώτες έχουν κρατηθεί όμηροι με τη βία. Άλλοι ψάχνουν τους αγαπημένους τους...» και ξεσπά σε κλάματα.

Τα βίντεο που ανάρτησε

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 11 Μαΐου

Γεγονότα 380: Η Κωνσταντινούπολη γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το όνομα Νέα Ρώμη. 868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, ...

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί έπειτα από πτώση λεωφορείου σε ποταμό στην Αγία Πετρούπολη

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το δυστύχημα σημει...

Φόρτωση άρθρων...