Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε διεύρυνση της επιχείρησης στην Ράφα

Πλανήτης

Παραμένει στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού η Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο άμαχοι Παλαιστίνιοι. Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ την Πέμπτη ψήφισε και ενέκρινε την διεύρυνση της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην πόλη, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.

Η επέκταση της επιχείρησης στην Ράφα θεωρείται ότι θα είναι περιορισμένη προκειμένου να μην ξεπεράσει τα όρια που έχουν θέσει οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με μία μεγάλη επιχείρηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα «παγώσει» ορισμένες αποστολές επιθετικών όπλων προς το Ισραήλ εάν ο ισραηλινός στρατός εισέλθει στο εσωτερικό της πόλης, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios επικαλείται δύο πηγές που λένε ότι η επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι αρκετά περιορισμένη, προκειμένου να μην αναστατώσει την κυβέρνηση Μπάιντεν. 

Ωστόσο μία τρίτη πηγή προειδοποιεί ότι οι κινήσεις του Ισραήλ θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από τις ΗΠΑ ότι ξεπερνούν τα όρια.

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε εντολή ταυτόχρονα στη διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη συμφωνίας για τους Ισραηλινούς ομήρους και να συντάξει μία νέα πρόταση με την ελπίδα να επιτευχθεί πρόοδος, αναφέρει το Axios.

Οι ακροδεξιοί υπουργοί Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ καταψήφισαν την απόφαση αλλά η άλλη πλευρά υπερτερούσε αριθμητικά.

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Times of Israel ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) στη Ράφα. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και ηγέτη της Χαμάς ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατ...

Φόρτωση άρθρων...