Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις στο τμήμα του Nord Stream στη Βαλτική

Πλανήτης

Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή των διαρροών φυσικού αερίου από τον Nord Stream. Τις εκρήξεις κατέγραψε ο σεισμολογικός σταθμός της Σουηδίας.

Τη Δευτέρα, η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε «περιστατικό έκτακτης ανάγκης» στο τμήμα του Nord Stream 2 στα ύδατα της Δανίας, καθώς η πίεση στη συγκεκριμένη γραμμή μειώθηκε απότομα. 

Αργότερα, η Nord Stream AG ανέφερε ότι καταγράφηκε μείωση της πίεσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream.

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή αερίου κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, η οποία «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». 

«Υπήρξαν δύο διαρροές στον Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη», σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη Σουηδική Ναυτιλιακή Αρχή.

Τόσο η Ρωσία, όσο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή. Η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 σταμάτησε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η άντληση μέσω του Nord Stream έχει σταματήσει λόγω της ανάγκης επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού της Siemens.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει την πρόοδο της Ε.Ε. για επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Χαιρετίζει ο Λευκός Οίκος την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ενώνεται» καταλήγοντας σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στα 60 δολάρια ανά βαρέλι ρωσικού πετρελαίου που...

Tα πρώτα βιντεοπαιχνίδια για σκύλους - O ρόλος τους

Ένα βιντεοπαιχνίδι που προσπαθεί να κρατήσει ενεργό και υγιή τον εγκέφαλο των σκύλων. Η επιστημονική κοινότητα την ονομάζει Γνωστική Δυσλειτουργία Σκύλων και αποτελεί μια πάθηση πα...

Φόρτωση άρθρων...