Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις στο τμήμα του Nord Stream στη Βαλτική

Πλανήτης

Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή των διαρροών φυσικού αερίου από τον Nord Stream. Τις εκρήξεις κατέγραψε ο σεισμολογικός σταθμός της Σουηδίας.

Τη Δευτέρα, η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε «περιστατικό έκτακτης ανάγκης» στο τμήμα του Nord Stream 2 στα ύδατα της Δανίας, καθώς η πίεση στη συγκεκριμένη γραμμή μειώθηκε απότομα. 

Αργότερα, η Nord Stream AG ανέφερε ότι καταγράφηκε μείωση της πίεσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream.

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή αερίου κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, η οποία «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». 

«Υπήρξαν δύο διαρροές στον Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη», σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη Σουηδική Ναυτιλιακή Αρχή.

Τόσο η Ρωσία, όσο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή. Η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 σταμάτησε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η άντληση μέσω του Nord Stream έχει σταματήσει λόγω της ανάγκης επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού της Siemens.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Να αποδεχτεί «χωρίς άλλες καθυστερήσεις» την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που περιλαμβάνει και την απελευθέρωση ομήρων οι οποίοι κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα, ...

Σαν σήμερα - 30 Απριλίου

Γεγονότα 1789: Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 1803: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία για 15 εκατομμύρια δολάρια. ...

Φόρτωση άρθρων...