Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία (Photos)

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την έκρηξη. Η Ρωσία υποστηρίζει πως παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία, σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η Ρωσία υποστηρίζει πως παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (...) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια δεξαμενή καυσίμου φλέγεται σε ένα από τα τμήματα της γέφυρας της Κριμαίας, οι καμάρες δεν έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε το RIA επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. Ακόμα, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής.

Δείτε βίντεο - ντουκουμέντο:

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινίασε προσωπικά τη γέφυρα, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν τρένο να καίγεται και τμήματα του δρόμου να έχουν καταρρεύσει. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τουλάχιστον δύο σιδηροδρομικά βαγόνια ενός τρένου, ενώ υπάρχει έντονος μαύρος καπνός.

Άνθρωποι στην περιοχή αναφέρουν ότι η έκρηξη, που ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ένα τρένο διέσχιζε τη γέφυρα. Κάποιες άλλες εικόνες δείχνουν μια δεύτερη φωτιά.

Ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία

Διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», μετέδωσε το RIA.

Δήλωση – «βόμβα» Ποντόλιακ: «Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν μόνο η αρχή»

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

«Η γέφυρα της Κριμαίας ήταν η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί», ανέφερε στο twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Μαΐου

Γεγονότα 70: Πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτους, γιο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Βεσπασιανού 1497: Ο Αμέρικος Βεσπούκιος φέρεται να σαπλάρει από την πόλη της Ισπανίας, Καντ...

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα για να σταματήσει τη ρωσική προέλαση

Η Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά αν οι συμμαχικές χώρες αύξαναν την παροχή όπλων. Τα παραπάνω τόνισε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ο...

Φόρτωση άρθρων...