Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ιαπωνία: Μεγάλες ζημιές σε κτίρια και δρόμους (Videos&Photos)

«Φούσκωσαν» ποτάμια μετά τον ισχυρό σεισμό. Κύματα φτάνουν ήδη ως τα 1,2 μέτρα. Προτροπή εκκένωσης στις δυτικές ακτές.

Πλανήτης

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη κεντρική Ιαπωνία σήμερα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Τογιάμα, Ισικάουα και Νιιγκάτα.

Ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK TV προειδοποίησε ότι οι χείμαρροι νερού θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 μέτρα (16,5 πόδια) και προέτρεψε τους ανθρώπους να φύγουν σε ψηλές περιοχές ή στην κορυφή ενός κοντινού κτιρίου το συντομότερο δυνατό.

Κύμα ύψους 1,20 μέτρων έπληξε ήδη τις ακτές της Γουατζίμα στο νομό Ισικά, ενώ τσουνάμι 40 εκατοστών καταγράφηκε στην πόλη Κασιζαβάκι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της ασιατικής χώρας, όπως και στην πρωτεύουσα, το Τόκιο.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη βόρεια κεντρική Ιαπωνία σήμερα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι κατά μήκος των παραλιακών περιοχών των νομαρχιών Τογιάμα, Ισικάουα και Νιιγκάτα. Ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK TV προειδοποίησε ότι οι χείμαρροι νερού θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 5 μέτρα (16,5 πόδια) και προέτρεψε τους ανθρώπους να φύγουν σε ψηλές περιοχές ή στην κορυφή ενός κον

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, περίπου μια ώρα πριν τη συγκεκριμένη δόνηση, είχε προηγηθεί άλλη μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, ενώ 8 λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ

Σε σχετική ενημέρωση από εκπρόσωπο της ιαπωνικής κυβέρνησης, δεν έχει προκληθεί κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται στην Ισικάουα.

Μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια, δρόμους και σε καταστήματα (κυρίως στην περιφέρεια Γουατζίμα), ενώ άνθρωποι που βρισκόνταν εκείνη την ώρα σε χώρους διασκέδασης, έτρεξαν να βρουν σημεία για να καλυφθούν.

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

【津波情報 2024年1月1日】
津波警報を発表しました。ただちに避難してください。
[震源に関する情報]
16時10分頃、石川県能登地方を震源とする地震。震源の深さはごく浅い、地震の規模はM7.4と推定。 pic.twitter.com/0Pzza0VW5b

— 特務機関NERV (@UN_NERV) January 1, 2024 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...