Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ιταλία: Ο κορωνοϊός υποχωρεί – Εμβολιασμένο το 88,3% των πολιτών άνω των 12 ετών

Πλανήτης

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σχετικά με την πορεία του ιού.

«Στη χώρα μας, ο κορωνοϊός άρχισε οπισθοχωρεί. Τα νοσοκομεία πρέπει να επιστρέψουν, σταδιακά, σε φάση κανονικότητας», δήλωσε ο Φιλιουόλο. Παράλληλα, τόνισε ότι «το 88,3% των πολιτών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις κατά του ιού, και 35 εκατομμύρια κατοίκων -σε σύνολο 60- έχουν κάνει και την τρίτη».

Σύμφωνα με τον Ιταλό ειδικό επίτροπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αγγίζει σχεδόν το 90%, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά, τα οποία δεν ξεπερνούν, ακόμη ,το 35%».

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, αλλά ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και πρέπει, σίγουρα, να παραμείνουμε σε επιφυλακή», δήλωσε στην La Repubblica ο στρατηγός Φιλιουόλο. Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «προς το παρόν, στην Ιταλία δεν έχει προγραμματισθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της covid 19».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

Φόρτωση άρθρων...