Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ιταλία: Ο Ντράγκι «ρίχνει» 8 δισ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών από τις αυξήσεις στην ενέργεια

Πλανήτης

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι παρουσίασε στον Τύπο τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

«Η απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ξεπερνά τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχουν και πολλές έμμεσες παρεμβάσεις», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Συνολικά, πρόκειται να διατεθούν από το δημόσιο 8 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Μεταξύ των άλλων, ο φόρος προστιθέμενης αξίας επί των λογαριασμών φυσικού αερίου περιορίζεται στο 5%, θα συνεχιστεί η προστασία 3,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα και η Ιταλία θα προσπαθήσει να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου στην Αδριατική θάλασσα από 3 στα 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Την ίδια ώρα, θα απλουστευθούν οι διαδικασίες για τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση βιοκαυσίμων. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο θα στηριχθούν με 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας θεωρούμε ότι πρέπει να βοηθήσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό να αντιμετωπίσει το βάρος της αύξησης της τιμής της ενέργειας. Σχετικά με το πώς πρέπει να γίνει αυτό, προσπαθούμε να βρούμε λύση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «ο κύριος στόχος είναι να μην χάσουν, οι πολίτες, την αγοραστική τους δύναμη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Φόρτωση άρθρων...