Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ιταλία: Χωριά πνίγηκαν στις λάσπες μετά τις κατολισθήσεις λόγω βροχής -12 αγνοούμενοι - Βίντεο - σοκ

Πλανήτης

Σοκ στην Ιταλία που αγωνιά για 12 αγνοούμενους ύστερα από τις μαζικές καταλισθήσεις από την ισχυρή βροχόπτωση στο νησί Ισκια.

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν κατάρρευση κτιρίων και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε αυτά, σε μια από τις μεγάλες τραγωδίες που βιώνει η γείτονα από τη δριμύτητα φυσικών φαινομένων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κανένας θάνατος, εμφανιζόμενος να διαψεύδει την πρόωρη ανακοίνωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε το λιμάνι της Casamicciola Terme, μία από τις έξι μικρές πόλεις του νησιού, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες που συνέθλιψαν αυτοκίνητα και μετέτρεψαν τους δρόμους του νησιού σε ποτάμια. 

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι θάνατοι», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, μιλώντας από το κέντρο συντονισμού έκτακτης ανάγκης των πυροσβεστών.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει τη θέση του υπουργού Υποδομών, δήλωσε νωρίτερα ότι έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ θάνατοι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό στο Μιλάνο. 

Η νομαρχία της περιφέρειας της Νάπολης, η οποία περιλαμβάνει την Ίσκια, δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται.

Βίντεο από το νησί δείχνουν δρόμους αποκλεισμένους από τις κατολισθήσεις βουνά λάσπεις, δρόμοι ποτάμια. Τουλάχιστον 100 άτομα εγκλωβίστηκαν συνέπεια των κατολισθήσεων, ωστόσο οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 12.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 κτίρια είχαν καταρρεύσει.

Μια οικογένεια με νεογέννητο που είχε προηγουμένως δηλωθεί ως αγνοούμενο τελικά εντοπίστηκε και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τον νομάρχη της Νάπολης, Κλαούντιο Παλόμπα.

Οι πυροσβέστες αδιάκοπα προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Ενισχύσεις στάλθηκαν από τη γειτονική Νάπολη, αλλά αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να φτάσουν στο νησί είτε με μηχανοκίνητο σκάφος είτε με ελικόπτερο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τα βίντεο σοκ της ιταλικής πολιτικής προστασίας από την Ισκια 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...