Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΗΠΑ

Πλανήτης

Επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που συνεχίζει τις ανηλεείς επιθέσεις στην Ουκρανία, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός γύρω από την οικονομία της Μόσχας.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, εξετάζονται νέες κυρώσεις λόγω των «θηριωδιών που έχουν συντελεστεί σε βάρος της Ουκρανίας».

«Η ρωσική οικονομία θα καταστραφεί ως συνέπεια όσων έχει κάνει το Κρεμλίνο. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε κλιμάκωση των κινήσεών μας», πρόσθεσε στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης της Washington Post.

Ωστόσο, η Γέλεν δεν αποσαφήνισε ποιες κυρώσεις ακριβώς θα μπορούσαν να επιβληθούν, τη στιγμή που η Ρωσία δεν έχει ανακόψει την ταχύτητα τις επιθετικότητάς της.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά με τους συμμάχους μας για τις κυρώσεις» τόνισε δε η υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας τις συντονισμένες ενέργειες που σχεδιάζονται σε βάρος του Κρεμλίνου.

«Έχουμε απομονώσει οικονομικά τη Ρωσία. Το ρούβλι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε η Γέλεν.

«Η εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό», υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών ενώ πριν από λίγες ημέρες ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν τον τερματισμό στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου ενεργοποιώντας έτσι το σχέδιο των ενεργειακών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...