Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Καλιφόρνια: 18 νεκροί ο απολογισμός της φονικής πλημμύρας (Video)

Πλανήτης

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Οι κάτοικοι της πολιτείας βιώνουν δραματικές ώρες αφού από προχθές το βράδυ έχουν πέσει πάνω από 18 εκατοστά βροχής.

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σαρωτικές πλημμύρες, ποτάμια υπερχείλισαν και λασποχείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι δρόμοι μπορεί να πλημμυρίσουν, αλλά όσον αφορά το σπίτι μας, αυτό είναι χτισμένο αρκετά ψηλά. Οπότε δεν νομίζω ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Αλλά όπως είπα, δεν ξέρω, είναι απόφαση της Μητέρας Φύσης, οπότε πρέπει να περιμένουμε.

Ήδη η Πολιτεία θρηνεί 18 ανθρώπους ανάμεσά τους και στο Πάσο Ρόμπλες ένα πεντάχρονο αγοράκι που γλίστρησε μέσα από τα χέρια της μητέρας του όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο το ένα παπούτσι του μικρού και οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι νέες βροχοπτώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση των πλημμυρών που ήδη είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σε 55 χιλιάδες νοικοκυριά εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Το έδαφος δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει τον όγκο του νερού, έχουν ξεριζωθεί δέντρα και έχουν κοπεί μεγάλες οδικές αρτηρίες, με τα νερά πολλές φορές να παρασέρνουν οχήματα.

Η επιχειρησιακή προτεραιότητα για την κατάσταση είναι να διασφαλίσουμε ότι το νερό παραμένει στις όχθες του. Έτσι, αξιολογούμε τη δομή του φράγματος, αξιολογούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε την πλημμύρα.

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης τα τελευταία 150 χρόνια ενώ μιλούν για νέες καταιγίδες που θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν τη σύνδεση μεταξύ των καταιγίδων και της κλιματικής αλλαγής όμως ισχυρίζονται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τη συχνότητα και την ένταση των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Viral η εικόνα του κοιμισμένου Τραμπ στο δικαστήριο – Προκλητικός, δεν έδωσε σημασία στην έδρα

Ξεκίνησε χθες στη Νέα Υόρκη η ιστορική ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη ...

Φωτιά στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης - Στις φλόγες το εμβληματικό κτίριο ηλικίας 400 ετών (βίντεο)

Μια μεγάλη φωτιά μαίνεται από νωρίς το πρωί στο παλαιό εμβληματικό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, ηλικίας 400 ετών, στο οποίο και πραγματοποιούνταν τις τελευταιες εβδομά...

Φόρτωση άρθρων...