Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Καναδάς: Η μετάλλαξη Όμικρον κλείνει σχολεία, μπαρ και γυμναστήρια – Υποχρεωτική η τηλεργασία

Πλανήτης

Το Κεμπέκ, η δεύτερη πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, θα κλείσει μπαρ, γυμναστήρια και καζίνο ενώ καθιστά υποχρεωτική την τηλεργασία από σήμερα, Δευτέρα (20/12), ώστε να αντιμετωπιστεί η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην επαρχία καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων, περίπου 4.500 καθημερινά, σύμφωνα με το Reuters. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κριστιάν Ντουμπ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις προσωπικές επαφές τους όσο πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη… αυτή τη στιγμή διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στον ιό», είπε ο Ντουμπ, επισημαίνοντας ότι το σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο.

Τα περισσότερα σχολεία κλείνουν από σήμερα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο για πέντε ώρες καθημερινά (17.00-22.00) ενώ όλοι οι αγώνες θα δίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον στη χώρα προκαλεί «φόβο» ενώ ο αρχίατρος του Καναδά προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας μπορεί πολύ γρήγορα να υπερφορτωθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαχάροβα: Αν η Γαλλία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία ότι, εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό στρατό. Ο Μακρό...

Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ - Κρίσιμη συνάντηση Μπερνς με Νετανιάχου

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ με τη Λωρίδα της Γάζας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,το οποίο είχε κλείσει την Κυριακή (5/5) μετά από μια φονική επίθεση με ...

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Φόρτωση άρθρων...