Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Καναδάς: Πυροβολισμοί σε δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ

Συναγερμός σήμανε στο Μόντρεαλ στον Καναδά έπειτα από πυροβολισμούς σε δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ. 

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό και ο Πρωθυπουργός του Κεμπεκ, Φρανσουά Λεγκό, καταδίκασαν τα δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου οποία εβραϊκά σχολεία του Μόντρεαλ έγιναν στόχοι πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Μόντρεαλ, το πρώτο περιστατικό περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας του Μόντρεαλ γύρω στις 8:20 π.μ., όταν οι υπάλληλοι του δημοτικού σχολείου Talmud Torah στη λεωφόρο St-Kevin παρατήρησαν ένα χτύπημα από σφαίρα στην πόρτα του σχολείου.

Το δεύτερο συμβάν αναφέρθηκε στην αστυνομία στις 8:50 π.μ., όταν διαπιστώθηκε χτύπημα από σφαίρα στην πόρτα του σχολείου Yeshiva Gedola-Merkaz Hatorah στην Deacon Rd.

Η αστυνομία σκοπεύει να εξετάσει τις τοπικές κάμερες παρακολούθησης σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει πώς και πότε έγιναν οι πυροβολισμοί.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε κανένα από τα δύο συμβάντα, τα οποία συνέβησαν καθώς η τοπική ένταση είναι υψηλή και έχει κατά καιρούς ξεσπάσει σε περιστατικά βίας καθώς συνεχίζεται η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Οι αξιωματούχοι και των δύο σχολείων αναμένεται να εκδώσουν δηλώσεις σχετικά με τους πυροβολισμούς αργότερα την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...