Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Παρελθόν η... Προοδευτική Συμμαχία στην Πορτογαλία

Το Συμβούλιο του Κράτους ενέκρινε την διάλυση του Κοινοβουλίου. Δεν έγινε γνωστό πότε θα διεξαχθούν οι πρόωρες Εκλογές.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, καθώς το Συμβούλιο του Κράτους ενέκρινε την διάλυση του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, το Συμβούλιο του Κράτους του Προέδρου Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ενέκρινε χθες, την πρόταση για τη διάλυση του Κοινοβουλίου μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, δεν έγινε γνωστό πότε θα διεξαχθούν οι πρόωρες Εκλογές.

Πριν από την απόρριψη από το κοινοβούλιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 της σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα, που βύθισε την Πορτογαλία στο πολιτικό αδιέξοδο την περασμένη Τετάρτη, ο αρχηγός του κράτους είχε προειδοποιήσει πως κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια τη διενέργεια των βουλευτικών Εκλογών δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν.

Το πιθανότερο είναι πως οι Εκλογές θα πραγματοποιηθούν μία από τις Κυριακές ανάμεσα στα μέσα Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις ηγετών διαφόρων κομμάτων έπειτα από τις συνομιλίες του Σαββάτου. 

Την περασμένη Τετάρτη, οι σχηματισμοί της ριζοσπαστικής αριστεράς ψήφισαν μαζί με τη δεξιά αντιπολίτευση για να απορρίψουν το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022 που είχε υποβάλει η κυβέρνηση μειοψηφίας του Αντόνιο Κόστα, σφραγίζοντας το τέλος της συμμαχίας που επέτρεψε στον Κόστα να ηγηθεί της Πορτογαλίας από τα τέλη του 2015.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε

Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα (5/5) στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ...

Φόρτωση άρθρων...