Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αυστρία: Καθολικό lockdown για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους από 1η Φεβρουαρίου

Ολικό lockdown τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα στην Αυστρία στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Τα νέα αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν για δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο Αυστριακός καγκελάριος είπε ότι μετά το πρώτο δεκαήμερο το lockdown θα επανεξεταστεί και αν κριθεί αναγκαίο θα πάρει παράταση. Ακόμα, οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί από τον Φεβρουάριο του 2022.

Στόχος είναι να «αναχαιτιστεί» το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Περίπου τα 2/3 των κατοίκων της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι, που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος. Η Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλει τόσο σκληρά μέτρα μετά το καλοκαίρι.

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», είπε ο Καγκελάριος της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. «Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις», πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», είπε ο καγκελάριος ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει», πρόσθεσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

 «Παρά τους πολλούς μήνες προσπάθειας, δεν πείσαμε αρκετό ποσοστό των κατοίκων να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος κατηγόρησε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν ότι «κάνουν επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Οι Αυστριακοί δεν θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο για τα απαραίτητα ψώνια και την άσκηση τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Σαν σήμερα - 3 Μαΐου

Γεγονότα 1802: Η Ουάσινγκτον αποκτά καταστατικό χάρτη. 1808: Ισπανοί πατριώτες εκτελούνται στη Μαδρίτη από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα που έχουν εισβάλλει στην Ιβηρική. Με αφ...

Φόρτωση άρθρων...