Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Κατηγηγορίες για δύο σεξουαλικές επιθέσεις το 1996 θα αντιμετωπίσει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πλανήτης

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, θα κατηγορηθεί για δύο περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας στο Λονδίνο το 1996.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος είπε ότι εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον πρώην κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για δύο περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης κατά μιας γυναίκας στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 1996.

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος CPS, δήλωσε: «Έχουν εγκριθεί κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, 70 ετών, μετά από εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Η Rosemary Ainslie είπε επίσης ότι «οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κατηγορουμένου είναι ενεργές και έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ εκτίει επί του παρόντος ποινή κάθειρξης 23 ετών στο Λος Άντζελες, ενώ περιμένει τη δίκη για 11 επιπλέον κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για το ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου - Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά

Διχάζει την Ευρώπη η χθεσινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ότι θα ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετ...

BBC: Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ και τη Χαμάς

Οργή προκάλεσε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου η είδηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ήταν «μια ηθική αγανάκτ...

Φόρτωση άρθρων...