Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κίεβο: Η Μόσχα εκτέλεσε δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Ότι εκτέλεσε πυροβολώντας δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ο ουκρανικός στρατός.

Το πρωί της Κυριακής, «οι Ρώσοι για μία ακόμη φορά έδειξαν τη συμπεριφορά τους προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο εκτελώντας με σφαίρες δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου», επισήμαναν στο Telegram οι χερσαίες δυνάμεις της χώρας.

Ακόμη, δημοσίευσαν ένα σύντομο ασπρόμαυρο βίντεο που τράβηξε ένα ντρόουν, στο οποίο διακρίνεται ένας στρατιωτικός να πυροβολεί εναντίον δύο στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά του και δεν προβάλλουν καμία αντίσταση.

Πάντως, το Γαλλικό Πρακτορείο δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αυθεντικότητα ή την τοποθεσία αυτού του βίντεο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διευκρίνισαν πού ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό, αναφέροντας απλά πως πρόκειται για τον τομέα «Χορτίτσια». Ο τομέας αυτός καλύπτει τις επαρχίες του Χαρκόβου, του Λουχάνσκ και ένα μέρος του Ντονέτσκ, όχι όμως την πόλη Αβντιίβκα, τον έλεγχο της οποίας πήρε ο ρωσικός στρατός χθες έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών.

Το δίκτυο DeepState στο Telegram DeepState, προσκείμενο στον ουκρανικό στρατό, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός εκτέλεσε πυροβολώντας έξι Ουκρανούς στρατιωτικούς, εκ των οποίων δύο τραυματισμένους, σε μια θέση στο νότιο τμήμα της Αβντιίβκα, την Πέμπτη. Οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...