Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κίεβο: Ήχησαν σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής

Πλανήτης

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας, οι ηγέτες αναμένεται να οδηγηθούν σε καταφύγια.

Ο αντιαεροπορικός συναγερμός επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχεται τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επισκέπτονται το Κίεβο με υποσχέσεις για στήριξη της Ουκρανίας «όσο χρειαστεί», αλλά όχι για γρήγορη ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ, αναφέρει το Reuters.

Στο Κίεβο βρίσκονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ και το Κολέγιο των επιτροπών, εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...