Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Κίνα: Οι αστυνομικές αρχές καταπνίγουν τις διαδηλώσεις κατά του νέου lockdown

Πλανήτης

Οι διαμαρτυρίες της Κίνας ενάντια στους περιορισμούς λόγω του Covid που ξέσπασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχουν πια σταματήσει.

Σύμφωνα με το BBC η αστυνομική παρουσία είναι πλέον τόσο ισχυρή στους δρόμους των πόλεων που καταφέρνουν να καταπνίγουν οποιαδήποτε προσπάθεια διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Ωστόσο, Κινέζοι που ζουν το στο εξωτερικό συνεχίζουν τις διαδηλώσεις, σε τουλάχιστον 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Οι διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν μετά την πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα στο Ουρούμτσι, στη δυτική Κίνα, που στοίχησε τη ζωή σε 10 ανθρώπους την Πέμπτη.

kina

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι της πολυκατοικίας δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την πυρκαγιά λόγω των περιορισμών του Covid, αλλά οι τοπικές αρχές το αμφισβήτησαν.

Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για μέρες, απαιτώντας να σταματήσουν τα lockdown - με ορισμένους μάλιστα να επικρίνουν Σι Τζινπίνγκ και να ζητούν την παραίτησή του.

kina

Παρόλα αυτά τη Δευτέρα, οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις στο Πεκίνο δεν πραγματοποιήθηκαν αφού αστυνομικοί περικύκλωσαν το σημείο συγκέντρωσης.

Στη Σαγκάη, υψώθηκαν μεγάλα εμπόδια κατά μήκος της κύριας διαδρομής και η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.

Το πρωί της Τρίτης, η αστυνομία εμφανίστηκε και στις δύο πόλεις να περιπολεί τις περιοχές που είχαν προγραμματιστεί διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια

«Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Άμυν...

Φόρτωση άρθρων...