Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κίνδυνος για εμφάνιση σοβαρών νοσημάτων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας (Video)

Tις υπηρεσίες τους στη βορειοδυτική Συρία παρέχουν oι «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Χριστίνα Ψαρά, περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι στη Συρία.

«Είναι μία περιοχή που μπαίνει στο 13ο χρόνο του πολέμου, μία περιοχή που ανήκει στους αντικαθεστωτικούς και 4 εκατομμύρια κόσμου που υπήρχε πριν τον σεισμό, από τον οποίο οι 2,8 εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, δηλαδή παρέμεναν στις πατρογονικές εστίες, αλλά δεν ήταν στα δικά τους σπίτια, αλλά σε καταυλισμούς ή άλλα σπίτια που τους είχαν προσφερθεί», ανέφερε η Χριστίνα Ψάρα, μιλώντας στο MEGA.

Όπως ανέφερε η ίδια, το μοναδικό πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι μέσω της Τουρκίας, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση.

«Έχουμε πολλούς συναδέλφους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από το συγγενικό τους περιβάλλον. Χάσαμε δύο συναδέλφους από τον σεισμό», είπε και συμπλήρωσε πως οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στέλνουν συνεχώς ανθρωπιστικό προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι η παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής.

Ακόμη, η Χριστίνα Ψαρά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση σοβαρών νόσων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, τονίζοντας πως η πρόσβαση σε συνθήκες υγιεινής είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και χρειάζεται συντονισμό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Φόρτωση άρθρων...