Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Κινεζικός στρατός: «Προκλητική» η διέλευση αμερικανικού αντιτορπιλικού από τον Πορθμό της Ταϊβάν

Πλανήτης
Tags: ΗΠΑ, Κίνα

«Προκλητική» ενέργεια των ΗΠΑ που έστειλε λανθασμένα μηνύματα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν χαρακτήρισε τη διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού πλοίου Ralph Johnson από τον Πορθμό της Ταϊβάν στις 17 Μαρτίου, ο κινεζικός στρατός.

Μια τέτοια ενέργεια ήταν «πολύ επικίνδυνη», ανέφερε το Σάββατο εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα οργανώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη διέλευση του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Η Κίνα δηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αλλά είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, κατά την επικοινωνία τους την Παρασκευή, ότι το θέμα της Ταϊβάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Εξωφρενική» η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Νετανιάχου

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους Ισραηλινούς ηγέτες είναι «εξωφρενική», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπ...

Μύδροι Νετανιάχου κατά Διεθνούς Δικαστηρίου: «Απορρίπτω τη σύγκριση με τους μακελάρηδες της Χαμάς, έχετε θράσος»

Μύδροι Νετανιάχου κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο κατηγόρησε για αντισημιτισμό, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το «παράλογο και...

Φόρτωση άρθρων...