Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κλείνει το CNN+ λίγο μετά το ντεμπούτο του

Πλανήτης
Tags: CNN

Μόλις έναν μήνα έμελλε να διαρκέσει η λειτουργία του CNN + καθώς όπως έγινε γνωστό στο τέλος Απριλίου θα ανασταλλεί η λειτουργία του. Μάλιστα οι πελάτες της πλατφόρμας όπως έκανε γνωστό το αμερικανικό δίκτυο «θα λάβουν τις επιστροφές των συνδρομητικών τελών που τους αναλογούν».

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τη νέα διοίκηση που προέκυψε μετά τη συγχώνευση της πρώην μητρικής εταιρείας του CNN, Warner Media, με τη Discovery. Σημειώνεται πως μετά από αυτή τη συγχώνευση δημιουργήθηκε η Warner Bros. Discovery.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όραμα της προηγούμενης διαχειριστικής ομάδας ήταν αντίθετο με το σχέδιο του Ντέιβιντ Ζασλαβ, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery. Σημειώνεται ότι ο Ζασλαβ θέλει να στεγάσει όλες τις επωνυμίες της εταιρείας σε μία υπηρεσία ροής. Πάντως ορισμένα προγράμματα του CNN + ενδέχεται να διατηρηθούν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Όμως άλλα προγράμματα αναμένεται να μεταφερθούν στο κύριο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN.

Την ίδια ώρα το κλείσιμο η αναστολή της λειτουργίας ενδέχεται να φέρει και περικοπές σε θέσεις εργασίας. «Ολοι οι εργαζόμενοι στο CNN+ θα συνεχίσουν να αμείβονται και να λαμβάνουν προνόμια για τις επόμενες 90 ημέρες έτσι ώστε να εξερευνήσουν ευκαιρίες στο CNN, το CNN Digital και σε άλλα μέσα της οικογένειας της Warner Bros. Discovery», τονίζεται σε σημείωμα που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του CNN Κρις Λιχτ.

Από την άλλη πλευρά η απόφαση να μπει «λουκέτο» στο CNN + σηματοδότησε το τέλος εποχής στην υπηρεσία ροής ειδήσεων. Και αυτό διότι τα στελέχη του αμερικανικού δικτύου είχαν διαφημίσει την εφαρμογή ως την πιο σημαντική κίνηση από το 1980 όταν και ο Τεντ Τέρνερ ίδρυσε το CNN.

Μάλιστα το CNN επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο CNN + ενώ ενέταξε στο δυναμικό του στελέχη από άλλα δίκτυα όπως η Kasie Hunt που εργαζόταν στο NBC και ο Chris Wallace που δούλευε στο Fox News. To CNN + παρουσίαζε καθημερινά ζωντανά προγράμματα αλλά και εβδομαδιαίες εκπομπές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ποια είναι η Μπεγκόνια Γκόμεθ που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς και βάζει σε σκέψεις παραίτησης τον Σάντσεθ

Δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/4) ότι άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ως ύποπτη για «άσκηση επιρροής και δ...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...