Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Κολύμπι στον Σηκουάνα από το 2025 ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού (βίντεο)

Πλανήτης

Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, Γάλλοι και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να κολυμπούν στον Σηκουάνα καθώς οι εργασίες βρίσκονται στην τελική φάση ενός ιστορικού καθαρισμού του ποταμού έπειτα από εκατό χρόνια απαγόρευσης της κολύμβησης στα βρώμικα νερά του.

Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έδωσε στη δημοσιότητα τα τρία σημεία στον Σηκουάνα, τα οποία θα είναι ανοιχτά για δημόσια κολύμβηση από το καλοκαίρι του 2025. Βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού κοντά στο Île Saint-Louis και στα ανατολικά και δυτικά άκρα της πόλης.

Απαγορευμένη για έναν αιώνα λόγω των βρώμικων νερών, η κολύμβηση στην πόλη πρόκειται να είναι μια από τις σημαντικότερες κληρονομιές των Αγώνων χάρη σε ένα έργο αναγέννησης ύψους 1,4 δισ. Ευρώ.

Όχι μόνο τρία Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αγωνίσματα, τρίαθλο, μαραθώνιος κολύμβηση και παρα-τρίαθλο, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στον Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού, αλλά έως το 2025 τρεις υπαίθριοι χώροι κολύμβησης θα είναι προσβάσιμοι από την προκυμαία.

«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αθλητές να κολυμπούν στον Σηκουάνα χωρίς προβλήματα υγείας, θα αρχίσουν να επιστρέφουν στον ποταμό», προβλέπει ο Πιερ Ραμπαντάν, αντιδήμαρχος του Παρισιού, υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι η συνεισφορά μας για το μέλλον».

Όπως πολλές δυτικές πόλεις, το Παρίσι είδε την ποιότητα των ποταμών του να καταστρέφεται δραστικά χάρη στα βιομηχανικά λύματα και τις απαιτήσεις υγιεινής ενός αυξανόμενου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή γεωμαγνητική καταιγίδα πλήττει τη Γη - Είναι η ισχυρότερη των τελευταίων 165 ετών (Videos&Photos)

Γεωμαγνητική καταιγίδα πλήττει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προβλέπει ότι ενδέχεται να είναι η ισχυρότερη των τελευταί...

ΗΠΑ: O Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του

Tο ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, που επικαλείται πηγές, σχετικές μ...

Φόρτωση άρθρων...