Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: 29 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο (Videos&Photos)

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά στη συνοικία Μπεσίκτας, σε κτίριο, στο οποίο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Ακόμα, ένα άτομο νοσηλεύεται. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει  κλιμάκια της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Η φωτιά οφείλεται στις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο μείον 1ο και μείον 2ο όροφο του 16όροφου κτιρίου. Εκεί στεγάζεται κέντρο διασκέδασης, το οποίο ήταν κλειστό λόγω του Ραμαζανιού και με αφορμή την νηστεία, είχαν αρχίσει οι εργασίες ανακαίνισης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τηλεφωνικά τον υπουργό Εσωτερικών, Ali Yerlikaya και ενημερώθηκε για την πυρκαγιά.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Άρχισε έρευνα για την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Beşiktaş Gayrettepe. Εύχομαι το έλεος του Αλλάχ σε όσους έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις εξελίξεις επί του θέματος με το κοινό».

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, έχει ανατεθεί σε τρεις εισαγγελείς να ερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για πέντε άτομα.

Κωνσταντινούπολη: 15 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο
Κωνσταντινούπολη: 15 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...