Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια οι θάνατοι παγκοσμίως

πέντε εκατομμύρια ξεπέρασαν χθες Παρασκευή οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο από κορωνοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Πάνω από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με το Our World in Data https://ourworldindata.org/covid-vaccinations.

Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φθάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 https://tmsnrt.rs/34pvUyi τα 2,5 εκατoμμύρια.

Οι επόμενοι 2,5 εκατομμύρια θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα πάντα με ανάλυση του Reuters.

Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στη Ρωσία, στο Μεξικό και στην Ινδία.

Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, ή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο, το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον κορωνοϊό, ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές πολιτείες– Τουλάχιστον 5 νεκροί (Photos)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών πολιτειών των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...