Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Κορωνοϊός: 83% προστασία σε διάστημα έξι μηνών προσφέρει το φάρμακο αντισωμάτων της AstraZeneca

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό φαίνεται πως είναι το φάρμακο αντισωμάτων της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με δοκιμή παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε για το φάρμακο αντισωμάτων της AstraZeneca, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά του κορωνοϊού ήταν 83% αποτελεσματικό στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης συμπτωματικής ασθένειας σε διάστημα έξι μηνών.

Ειδικότερα, η θεραπεία αυτή χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld, είχε δείξει πρωτύτερα ότι παρέχει 77% προστασία κατά της συμπτωματικής νόσου έπειτα από τρεις μήνες, σε προηγούμενη απεικόνιση των αποτελεσμάτων της δοκιμής τελικού σταδίου PROVENT τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η βρετανοσουηδική εταιρεία δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι ξεχωριστή δοκιμή, που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια Covid-19, έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση της θεραπείας AZD7442 μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των συμπτωμάτων κατά 88% όταν αυτή χορηγείται εντός τριών ημερών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

«Τα νέα αυτά δεδομένα προστίθενται στον όλο και μεγαλύτερο όγκο αποδείξεων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόληψη και την θεραπεία της Covid-19», αναφέρει του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Μενέ Πάγκαλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος του πολέμου

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, δήλωσε ο Ρώ...

Φόρτωση άρθρων...