Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη νέα παραλλαγή «Κένταυρος» (Video)

«Κένταυρος» είναι το όνομα της νέας παραλλαγής της Όμικρον, που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες καθώς η διασπορά της είναι ταχύτατη.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου και ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εντοπιστεί σε άλλες έξι χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά.

Οι διαρκείς παραλλαγές δείχνουν ότι ο ιός είναι εδώ. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει δήλωσε και η Άντρεα Αμόν διευθύντρια του ECDC: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πανδημία δεν τελείωσε ακόμα και δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό τώρα. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που κινδυνεύουν να μολυνθούν σοβαρά και χρειάζονται προστασία όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Εάν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα»

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος. Θα πάρουμε μέτρα εάν χρειαστει», δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η ραγδαία αύξηση στις εισαγωγές ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει 500 επιπλέον απλές κλίνες. Την ίδια στιγμή στη μάχη μπαίνει και το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, που μετατρέπεται αποκλειστικά σε νοσοκομείο για περιστατικά Covid.

Οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο ότι ο ασφαλέστερος τρόπος προστασίας είναι ο εμβολιασμός και η χρήση μάσκας σε σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...