Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκαν από τον FDA τα επικαιροποιημένα εμβόλια των Pfizer και Moderna για παιδιά

Τις ενισχυτικές δόσεις κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά, προσαρμοσμένες στην παραλλαγή Όμικρον από τη Pfizer και τη Moderna, ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Το δισθενές εμβόλιο της Moderna είναι εγκεκριμένο για άτομα ηλικίας 6 ετών και άνω, ενώ το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

Η Pfizer επισήμανε ότι έχει την ικανότητα να αποστείλει έως και έξι εκατομμύρια δόσεις για τα παιδιά τις πρώτες επτά ημερολογιακές ημέρες μετά τη λήψη της άδειας, χωρίς να υπάρξει καμία επίδραση στην παραγωγή διανομής των δόσεων για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Ο FDA αναφέρει ότι τα παιδιά μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς ή τη λήψη ξεχωριστής αναμνηστικής δόσης.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα σχολεία αυτοπροσώπως και οι άνθρωποι επανέρχονται σε συμπεριφορές και δραστηριότητες που προϋπήρχαν της πανδημίας, υπάρχει πιθανότητα αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη», ανέφερε ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων του FDA. 

«Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου», πρόσθεσε ο Δρ. Πίτερ Μαρκς.

Οι επανασχεδιασμένες δισθενείς ενισχυτικές λήψεις τόσο από τη Moderna όσο και από την Pfizer στοχεύουν στην προστασία ειδικά από τις υποπαραλλαγές Όμικρον BA.4 και BA.5, οι οποίες ευθύνονται για την πλειονότητα των λοιμώξεων Covid-19 στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...