Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ένας στους 10 νοσεί στο Λονδίνο – Φόβοι ακόμη και για 400.000 κρούσματα ημερησίως στην Ιταλία

Πλανήτης

H Βρετανία ξεπέρασε το μαύρο ορόσημο των 150.000 νεκρών και κρατά πλέον τα θλιβερά ηνία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Η διασπορά της Όμικρον είναι τεράστια, με έναν στους 10 κατοίκους του Λονδίνου να έχουν θετική διάγνωση. Γι΄αυτό ο Βρετανός υπουργός Παιδείας ζητά να μειωθεί η περίοδος καραντίνας από τις 10 στις 5 ημέρες προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά από τις απουσίες των καθηγητών.

Ουρές για τη δόση της τελευταίας στιγμής σχηματίζονται στο εμβολιαστικό κέντρο της Νάπολης. Από τις 10 Ιανουαρίου, οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων, τα ξενοδοχεία και τα χιονοδρομικά κέντρα θα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Οι ιταλικές αρχές αναμένουν έως και 400.000 κρούσματα ημερησίως.

Κατά του πιστοποιητικού Covid διαδήλωσαν χιλιάδες πολίτες στην Τσεχία και στο Βέλγιο, καταγγέλλοντας τους περιορισμούς στις ελευθερίες των ανεμβολίαστων.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι αρχές εφευρίσκουν πρωτότυπους τρόπους για να τους προσφέρουν μία ευχάριστη εμπειρία.

O Πίκατσου, η Χιονάτη και τα Μίνιονς τα υποδέχονται στο εμβολιαστικό κέντρο της Πράγας, ενώ στην Αμβέρσα οι νοσηλευτές έχουν εγκατασταθεί στο ζωολογικό κήπο της πόλης.

Στην Κολονία, μετά την χορήγηση της δόσης, απονέμεται στα παιδιά Πιστοποιητικό θάρρους και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πιλοτήριο ενός Airbus Α300.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 15 Μαΐου

Γεγονότα 1536: Η Άννα Μπολέιν, βασίλισσα της Αγγλίας δικάζεται στο Λονδίνο και καταδικάζεται σε θάνατο για προδοσία, μοιχεία και αιμομιξία. 1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βε...

Φόρτωση άρθρων...