Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη αυξάνει το επίπεδο συναγερμού

Πλανήτης

Σήμερα, Δευτέρα, το επίπεδο κινδύνου για τον ιό αυξήθηκε στη Νέα Υόρκη από το «χαμηλό» στο «μεσαίο», σε μια νέα υπενθύμιση πως η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει ακόμη.

Η πόλη μπήκε στο «μεσαίο» επίπεδο συναγερμού, που ονομάζεται επίσης «κίτρινο», και αυτό σηματοδοτεί την πιθανότητα μιας επιστροφής των περιορισμών.

Ο δήμαρχος, Έρικ Άνταμς, ο οποίος τον περασμένο μήνα προσβλήθηκε από τον ιό, θα αντιμετωπίσει δύσκολες αποφάσεις για το αν θα επαναφέρει την υποχρέωση για χρήση μάσκας και εμβολίων τη στιγμή που επικεντρώνεται στην οικονομική ανάκαμψη της πόλης και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία.

Η πόλη καταγράφει τώρα σχεδόν 2.500 νέα κρούσματα την ημέρα, ένα σημαντικό άλμα από περίπου 600 καθημερινά κρούσματα στις αρχές Μαρτίου. Η τελευταία άνοδος, που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή του Όμικρον, γνωστή ως BA.2, δεν συναγωνίζεται το πρώτο κύμα Όμικρον τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά τα καταγεγραμμένα επίπεδα κρουσμάτων είναι τόσο υψηλά όσο ήταν όταν η παραλλαγή Δέλτα σάρωσε την πόλη πέρυσι.

Επιπλέον, τα επίπεδα κρουσμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε ολόκληρη τη χώρα είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερα από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, επειδή πολλοί κάτοικοι κάνουν τεστ στο σπίτι και τα θετικά τεστ στο σπίτι δεν περιλαμβάνονται συνήθως στις επίσημες καταμετρήσεις.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τόνισε ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Επί του παρόντος, καταγράφονται περισσότερες από 50 νέες νοσηλεύσεις και τέσσερις ή πέντε θάνατοι κατά μέσο όρο στην πόλη κάθε μέρα. Τον Ιανουάριο, οι νέες νοσηλείες αυξήθηκαν σε 1.000 την ημέρα και οι θάνατοι σε περισσότερους από 120 την ημέρα.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν απολαύσει μια ηρεμία έξι εβδομάδων σε κρούσματα που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, και η ζωή είχε επιστρέψει σχεδόν πλήρως στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...