Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έρευνα-Κορωνοϊός: Λιγότερες οι νοσηλείες λόγω της παραλλαγής Όμικρον σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα

Η νόσηση που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού είναι κατά 70% έως 80% λιγότερο σοβαρή σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, δήλωσε ο επικεφαλής των αφρικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών (CDC), όμως αυτό δεν πρέπει να εικάζεται πως ισχύει για όλες τις χώρες. Αυτά τα δεδομένα προέκυψαν έπειτα από τη μελέτη δεδομένων στη Νότια Αφρική.

«Θα πρέπει να ερμηνεύσουμε τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική με πολύ προσοχή. Είναι οι πρώτες ημέρες και πρόκειται για τοπική παρατήρηση για τη δημόσια υγεία», δήλωσε σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Τζον Νκενγκασόνγκ.

Ο Νκενγκασόνγκ πρόσθεσε πως παράγοντες όπως η νεαρή μέση ηλικία του νοτιοαφρικανικού πληθυσμού μπορεί να παίζουν ρόλο σ' αυτό που παρατηρείται στη χώρα. Δύο μελέτες που έγιναν στη Βρετανία και δημοσιεύτηκαν χθες, Τετάρτη, συμφωνούν ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού φαίνεται λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε νοσηλείες, σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...