Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα υποπαραλλαγή της Omicron «σαρώνει» στις ΗΠΑ

Πλανήτης

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται στις ΗΠΑ νέα υποπαραλλαγή της Omicron. Μάλιστα, τάχιστα αναμένεται να γίνει κυρίαρχη.

Στην υποπαραλλαγή XBB.1.5 υπολογίζεται πως αναλογεί το 40,5% των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα 31η Δεκεμβρίου. 

To ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο έναντι αυτού που καταγράφονταν μία εβδομάδα πριν, όπως δείχνουν τα δεδομένα τα οποία επικαιροποιήθηκαν χθες Παρασκευή από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο ομοσπονδιακό θεσμό δημόσιας υγείας.

Στην XBB.1.5 αναλογούσε το 21,7% των μολύνσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε την 24η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ανασυνδυασμοί της υποπαραλλαγής BA.2, η XBB και η XBB.1.5 μαζί προκαλούν το 44,1% των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 αυτή την εβδομάδα.

Η XBB ενοχοποιείται για αύξηση των κρουσμάτων σε ασιατικές χώρες, προκαλώντας ανησυχία λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, με 1,08 εκατομμύρια νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊού επί συνόλου 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων της covid-19, κατά τα δεδομένα των CDC.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Ρωσία: Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι – Τον υποβίβασαν σε ψάλτη

Τιμωρία για τον ιερέα που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι, από την Επισκοπή Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η θρησκευτική αρχή της Μό...

Φόρτωση άρθρων...