Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός-Pfizer: Αίτηση σε FDA για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 65 ετών

Να εγκρίνει μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου του κατά του κορωνοϊού για τους ενήλικες άνω των 65 ετών ζήτησαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) η Pfizer και η BioNTech.

Το αίτημα αυτό βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Ισραήλ εν μέσω ενός κύματος της επιδημίας που οφειλόταν στη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, επεσήμαναν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Τα δεδομένα από το Ισραήλ δείχνουν ότι «μια επιπλέον αναμνηστική δόση εμβολίου τεχνολογίας mRNA αυξάνει την ανοσογονικότητα και μειώνει τα ποσοστά των μολύνσεων και της σοβαρής νόσησης», αναφέρουν οι Pfizer και τη BioNTech.

Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες ζήτησαν από τον FDA να εγκρίνει τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης.

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τις αρχές Ιανουαρίου στους άνω των 60 ετών, ενώ από τα τέλη του ίδιου μήνα το πρόγραμμα επεκτάθηκε για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η τέταρτη δόση εμβολίου επιτρέπει να παραχθούν τρεις με πέντε φορές περισσότερα αντισώματα σε σχέση με την τρίτη δόση, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Ήδη κάποιες χώρες όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία χορηγούν τέταρτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαχάροβα: Αν η Γαλλία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία ότι, εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό στρατό. Ο Μακρό...

Γάζα: Το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ - Κρίσιμη συνάντηση Μπερνς με Νετανιάχου

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ με τη Λωρίδα της Γάζας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,το οποίο είχε κλείσει την Κυριακή (5/5) μετά από μια φονική επίθεση με ...

Ρεκόρ ζέστης και τον Απρίλιο – H υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίστηκε παρά την αποδυνάμωση του Ελ Νίνιο

Ο κόσμος έζησε (και) τον Απρίλιο «εξαιρετικές» θερμοκρασίες, καθώς καταγράφτηκαν μηνιαία ρεκόρ ζέστης τόσο στο έδαφος, όσο και στην επιφάνεια των ωκεανών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατ...

Φόρτωση άρθρων...