Τρίτη
03 Οκτωβρίου 2023

Κορωνοϊός: Pfizer και BioNTech ξεκινούν κλινικές δοκιμές εμβολίων κατά των νέων υποπαραλλαγών

Κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού  προσαρμοσμένο στα στελέχη BA.4 και BA.5 της παραλλαγής Όμικρον, θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα οι Pfizer και BioNTech. Η γερμανική βιοτεχνολογία προβλέπει αύξηση της ζήτησης στο τέλος του έτους.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech παράγει δόσεις του πρώτου της εμβολίου για την Όμικρον— με στόχο το BA.1 — από την άνοιξη και είναι έτοιμο να παραδοθεί όποτε εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Η εταιρεία αναμένει ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την παράδοση των σκευασμάτων που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από τον Οκτώβριο, εφόσον λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών φορέων.

Οι ρυθμιστικές Αρχές προσπαθούν να εξισορροπήσουν την ανάγκη να συμβαδίσουμε με τις νέες παραλλαγές χρησιμοποιώντας το ενημερωμένο διαθέσιμο εμβόλιο, με την επιθυμία να εξασφαλιστεί εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα ζητήσει κλινικά δεδομένα για το εμβόλιο που στοχεύει τα στελέχη BA.4 και BA.5, ενώ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι θα είναι έτοιμη να εγκρίνει το σκεύασμα ενόσω οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του EMA, δήλωσε στους Financial Times ότι η υπηρεσία της θα εμμείνει στην ανάγκη για δεδομένα κλινικών δοκιμών πριν από την έγκριση, λέγοντας ότι «οι υποσχέσεις δεν είναι αρκετές για μένα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Οκτωβρίου

Γεγονότα 1535: Ο Ζακ Καρτιέ ανακαλύπτει την περιοχή όπου βρίσκεται το Μόντρεαλ του Καναδά. 1925: Γίνεται η πρώτη πετυχημένη δοκιμή συστήματος τηλεόρασης από τον Τζον Λόγκι Μπ...

Φόρτωση άρθρων...